Eagle Dynamics slipper DCS: YAK-52

Både utviklingen og lanseringen av Eagle Dynamics første sivile modul til DCS: World har for det meste foregått i stillhet, vi har visst at den var på vei, men fikk først nylig vite at den skulle slippes i August, og først i går vite at den skulle slippes allerede i dag.

Flyet det er snakk om er en Yak-52, et fly som var “basic trainer” for de Sovjetiske pilotene under den kalde krigen, men som i dag, hovedsakelig, er en kjent og kjær akromaskin. Da Eagle Dynamics annonserte Yak-52 til DCS: World kom det frem at den var et resultat av en kontrakt de hadde hatt med en ukjent aktør som hadde leid dem inn for å lage en Yak-52-simulator (litt på samme måte som at A-10C-modulen er et resultat av desktop trainer-versjonen de lagde for US Air National Guard), de har i så måte hatt full tilgang til en Yak-52, både for å teste og fintune flight model og for å spille inn lyder, og de lover derfor at DCS: Yak-52 både høres ut som, og oppfører seg som “the real thing”.

DCS: Yak-52 kommer med en bråte liveries, både som militær trainer og som sivilt akrofly, støtter multicrew (muligheten til å fly to i samme maskin) og med full støtte for VR (Virtual Reality). Føler man seg kallet kan den nå kjøpes for $39,99 i Eagle Dynamics sin E-shop.