Entusiasten – Freddy Wilhelmsen

Freddy Wilhelmsen

Freddy Wilhelmsen er et navn mange nye, men kanskje spesielt gamle brukere drar kjensel på, og vi husker perioden fra begynnelsen av 2000-tallet med høy aktivitet i Virtual Widerøe og hans ekspertrolle vedr. dash og fokker. Freddy var også sentral i mange tidlige addons fra freewarescenen i Norge med flere store og små prosjekter i egen og andres regi.
Nedover i artikkelen ser dere bilder fra deler av hans produksjon.

Freddy er i dag 43 år, bosatt i Alta, gift og har 4 barn i alderen 14-22.
Han har i tillegg til Honningsvåg, også vært bosatt i Oslo en periode, men fulgte hjertet og dro nordover igjen etter et par år.

Hvor lenge har du drevet med Flightsim og hvor kom interessen fra?
Jeg har alltid vært fly-interessert og planen fra jeg var ung var å bli pilot, men livets forunderligheter gjorde at det ikke ble noe av den planen. Interessen for fly har aldri sluppet taket, og jeg har holdt på med flightsim siden jeg kjøpte min første PC i 1995. Som så mange andre har jeg også hatt en dipp i aktiviteten i flightsimhobbyen, og var mer eller mindre helt ute av gamet fra 2008-2014.
Vanskelig å sette fingeren på hvorfor fokuset forsvinner for en tid, men i hovedsak ble vel andre ting så viktige at jeg ikke har hatt tid til å dyrke interessen. Nevnte jeg 4 barn…?
Andre interesser og hendelser blir viktigere enn før, og da må noe vike… Iallefall for en tid. Har uansett “fulgt med” på hva som skjer i miljøet, og har i løpet av de siste årene hoppet på hobbyen igjen.

Hvor mye tid bruker du på hobbyen i dag?
Tja.. 3-4 timer i uka kanskje. Noen uker mere, andre uker mindre. Nå bruker jeg både P3D og X-plane, og har virkelig fått øynene opp for sistnevnte det siste året.
Mye av tiden jeg bruker til FS i dag er til utvikling. Akkurat nå ser jeg på hvordan forbedre rullebanene i X-plane med tanke på riktig slope.

Har du andre interesser du også bruker mye tid på?
Jeg har jo heldigvis en jobb jeg setter høyt og som jeg trives i, så mye tid går til den. Ellers er det familielivet som opptar tiden 🙂

Har du noen favorittfly du vil trekke frem?
Dash8 er min absolutte og ubestridte favoritt. Savnet er sterkt etter en 100/300 versjon i P3D, men håper noen får utviklet et kvalitetsaddon for denne varianten før eller siden. Flyr mye Majestic Q400, en maskin som er genial og som jeg var med å betateste. Flyr ellers Airbus A320, Boeing 737 og litt GA fly.

Hvilke er dine mest uunværlige addons?
ORBX serien, AoN, Active Sky og selvfølgelig Majetic.

Hva gjør disse addons så bra?
Jeg er ute etter 100% realisme. Derav setter jeg stor pris på addons som gjør simmene mere realistiske, og mener at de nevnte addons bidrar til dette.

Benytter du AI ?
Nei, jeg har aldri brukt AI. Jeg foretrekker VATSIM om jeg må ha “folk” rundt med i FS verden 😀 Shared cockpit har jeg også brukt mye, da også på VATSIM.

Hvilken del av hobbyen har du gått ekstra dypt inn i?
Scenery development er det jeg trives best med om jeg ikke flyr 🙂 Har tidligere vært med på endel prosjekter, som f.eks Norway Quality Mesh og delutvikling av andres sceneryprosjekter.

Hvordan startet du med dette og hva var målet?
Første prosjekt ang scenery development var å lage Magerøya mesh (ca 2003-2004), da standard mesh i FS2002 ikke var noe å skryte av. Før dette hadde jeg laget noen mindre modifikasjoner til flymodeller, bl.a. paneler og noe av det finnes faktisk som nedlastinger enda hvis man leter godt i støvete kroker på internett.
Brukte mye tid på å finne ut hvordan jeg kunne forbedre meshet i FS2002, og lykkes til slutt å “knekke koden”. Mer korrekte høydedata forbedret i stor grad realismen i simmen. Realisme er nok nok nøkkelordet på målet mitt, og det som har drevet meg fremover i hobbyen. Jo mer realistisk det er, jo bedre.
Nå er det utelukkende x-plane jeg bruker tid på ang. utvikling, og jeg har lest meg opp på nett på det jeg ønsker forbedre/jobbe med. Som nevnt så er det en tanke nå å få laget riktig “slope” på alle flyplasser i Norge, så det er et omfattende arbeid som skal legges ned før det kan kalles ferdig. Hvis vi skal kalle det et prosjekt, så er prosjektet i dag helt i startfasen, hvor jeg tester ut metoder å få til best mulig resultat. X-Plane er en ny verden, så de gamle triksene i boken er ikke alltid gangbare på denne plattformen.

Kunne du tenkt deg å hjelpe andre å komme igang? Har du et godt tips til en nybegynner i simulatorhobbyen?
Jeg prøver å bidra inn der jeg føler jeg kan bidra på diverse forum både i norge og internasjonalt. Et tips til nybegynneren må vel være og være aktiv i “miljøet”. Man plukker opp mange gode tips på nett og er det noe man lurer på, er det som oftest et svar å finne der ute.

Kan Flightsim.no bidra bedre med å legge til rette for en læringsarena for å øke interessen og dele kunnskapen du sitter med?
Forumet er nøkkelen her tenker jeg. Har registrert at aktiviteten ikke er der den en gang var. Kan vel tildels skyldes at det nå er MANGE ressurser på nettet, og at mye aktivitet nå foregår på facebook grupper.

Hvis du fikk gjøre endringer på Flightsim.no, hva skulle det vært?
Filbiblioteket! (ser nå at det er gjort tiltak der..). Eller synes jeg siden er fin. Er innom flere ganger i uka og leser i forumet 😀

 

Flightsim.no takker for at du tok deg tid til å dele historien og håper på mange fine kreasjoner fra deg i årene fremover.
Filbiblioteket, eller filarkivet som vi nå kaller det, har vært en flis i fingeren siden dag 1 med en løsning som bare nesten fungerte slik vi ønsket. Vi tror at simmere i inn- og utland nå får et bedre tilbud enn hva vi kunne klare på egenhånd etter vi gikk i kompaniskap med flightsimnorway.com, og vil følge med på tilbakemeldinger som kan gjøre oss bedre.
Vi har allerede hatt innledende diskusjoner om hvordan vi møter den stadig økende mengden X-Plane scenery som vil komme i tiden fremover, så får vi se hva som kommer ut av de diskusjonene til slutt.