Aerofly 2 – En reell utfordrer?

Vi har de siste ukene sett mange herlige screenshots fra nykommeren Aerofly 2, og for under en uke siden annonserte ORBX at de ville gjøre en satsning på utvikling til denne simulatoren. At Aerofly 2 får støtte fra ORBX kan alene være en suksessfaktor overfor andre konkurrenter.
ORBX nevner i neste åndedrag at de har besluttet å IKKE utvikle for X-Plane, og på lik linje med at Aerofly 2 får veldig god drahjelp, er dette et virkelig skudd for baugen for X-plane.
Hva som har skjedd i kulissene i forhandlingene mellom ORBX og X-Plane/Laminar Research kan vi bare undre oss over, men det kan fort bli skjebnesvangert for XPlane-suksessen noen år til. XP11 hadde gode utsikter til å bli det virkelig store løftet i den serien utgivelser, men kanskje mange vil vegre seg over å satse på denne nå? Kan det dukke opp noen nye superutviklere på landtexturer som spesialiserer seg på XP? Da blir vi kanskje overrasket, men det blir en annen historie.

Vi får glede oss over at det er kommet en ny 64-bits utfordrer på markedet, og selv om den virtuelle verdenen i denne simmen foregår i et sterkt begrenset areal nå i starten, har den godt potensiale.
Mange av oss husker at FlightUnlimited I/II også opererte i samme område, også med geografiske begrensninger, men la oss håpe at satsningen på Aerofly2 har større og lengre suksess en FU. Jeg husker simmen som et friskt pust med lekker grafikk, men den kommersielle utviklingen stoppet, og da døde interessen ut.

Vi har gjort plass i forumet til nykommeren og gleder oss til å se diskusjoner og screenshots fra simmen i tiden fremover.