Sliter du med OOM og høy VAS bruk i P3D v3.4?

Etter lanseringen av Prepar3D versjon 3.4 så har mange slitt med denne berømte “out of memory” (OOM) feilmeldingen og høy VAS (Virtual Adressing Space) bruk når man flyr. Selv etter hotfix 2 som ble lansert nå like før jul så er problemet fortsatt vedvarende. Dette resulterer i at man får denne berømte feilmeldingen som sier at Prepar3D har gått tom for minne og simulatoren avslutter. Noen smarte hoder har imidlertid funnet en midlertidig løsning på denne problematikken inntil Lockheed Martin får fikset dette. I konfigurasjonsfilen “Prepar3D.cfg” så finnes det en linje der som heter “OPTIMIZE_PARTS=1”. Ved å sette 0 her istedet for 1, så vil dette lette kraftig på OOM og simulatoren vil bruke mye mindre VAS.

Du finner filen Prepar3D.cfg ved å følge denne stien:

C:\Brukere\(ditt profilnavn)\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v3

Aller først anbefaler jeg på det sterkeste å lage en backup av denne filen i tilfelle noe skulle gå galt. Åpne denne filen i en teksteditor som f.eks Notisblokk og søk etter “OPTIMIZE_PARTS”. Her endrer du verdien “1” til “0” og lagrer filen. Nå kan du fyre opp simulatoren og forhåpentligvis vil disse OOM meldingene bli borte eller kraftig redusert for dem som måtte slite med dem. Dersom problemet vedvarer burde man kanskje også gjøre noen ytterligere steg som å tone ned grafikk innstillingene noen hakk for å lette på VAS bruken. Man kan f.eks justere ned autogen noen hakk, redusere tekstur oppløsningen til f.eks 1024×1024 oppløsning og evt redusere vannet til “high” eller lavere.

En liten bakside med denne tweaken er at man vil kunne oppleve litt nedgang i FPS på enkelte fly som f.eks PMDG m.f. Men dette er det i hovedsak de med de svakeste maskinene som vil oppleve.