Majestic kommer med Q300 nyheter

Får vi fly en Majestic Dash 8 Q300 i løpet av året?

Majestic som er utvikleren bak mesterverket Dash 8 Q400, letter nå litt på sløret angående Q300 som allerede har vært under utvikling i lang tid. Majestic selv sier at Q300 er i siste del av utvikling nå. Det er nok desverre ingen grunn til å hoppe i taket av den grunn, da Majestic er kjent for å ta seg god tid. Hvis man ser hvor lenge Q400 var i utvikling, og fremdeles er under utvikling flere år etter at den var offisielt lansert (dog i mer avanserte utgaver ikke rettet mot vanlige simmere), så er det også tenkelig at vi ikke kommer til å se noen Q300 riktig med det første. Denne skal etter all sannsynlighet beta testes ganske lenge før den blir lansert. Nå er ikke Q300 det mest avanserte flyet i Dash 8 serien. Og mye er veldig likt fra Q400. Men litt systemer og slikt fungerer litt annerledes. Og hvorvidt man kan bruke kode fra Q400 for å spare utviklingstid blir bare ren spekulasjon. Muligens kommer dette flyet i løpet av året en gang. Det burde iallfall ikke være urealistisk. Og når Majestic først lager Q300, så er det god grunn til å tro at dem også vil komme med 100 og 200 serien også, som nesten er kliss lik 300 serien. Litt annerledes fly dynamikk, da en Q300 er både tyngre og litt lengre i flykroppen. Men system messig og cockpit messig så er disse tilnærmet identiske.

Uansett kan vi nok forvente oss nok et høykvalitetsfly fra Majestic når Q300 lanseres. Der mesteparten av flyvedynamikk og motor fysikk tas ut av simulatoren i likhet med Q400. Dette gjør det mulig å gjengi realismen på et mye høyere nivå enn hva som er mulig ellers. ESP plattformen er kjent for å ha en turboprop fysikk “fra helvete”som ikke har rot i virkeligheten, som Lockheed Martin desverre ikke er så villig til å endre på heller. Men med måten Majestic løser dette på, ved å ta hele motor simuleringen ut av simulatoren og kjøre den eksternt via sin egen motorsimulering så kan man komme rundt denne problemstillingen, og vil kunne gjengi virkeligheten med stor presisjon.

Majestic er litt sparsommelig med informasjon rundt Q300 enda, men vi håper at dem snart letter litt på sløret.

 

Noen bilder:

Disse bildene er lånt fra Majestic sin Facebook side. Flesteparten er over 1 år gamle.