Belsimtek slipper DCS: F-5E Tiger II

Endelig er ventetiden over og Belsimtek sin F-5E er endelig tilgjengelig i “early access” i DCS: World.

F-5 er en maskin som mange nordmenn er godkjent med da Luftforsvaret fløy dem i mer enn 40 år, E-modellen som Belsimtek har tatt for seg er dog storebroren til A-modellen som Luftforsvaret hadde. E-modellen, også kjent som Tiger (II), har både kraftigere motorer, radar og nye vinger og var derfor noe større enn lillebroren F-5A.

Konseptet var dog det samme, et lite, lett og billig kampfly som kunne eksporteres til allierte nasjoner. I USA blir de først og fremst brukt i Aggressor-rollen, hvor de spiller rollen som fiendtlige kampfly i øvelser og de er kanskje best kjent fra filmen Top Gun, hvor de spilte rollen som russiske MiG-28 (sic). Men E-modellen har også blitt eksportert til en rekke andre land, blant andre Iran, Mexico, Taiwan, Singapore, Sør-Korea og Sveits – mange er sikkert kjent med det sveitsiske oppvisningsteamet “Patrouille Suisse” som flyr seks røde og hvite F-5E.

Belsimtek sin F-5 kommer med alt man forventer av en DCS-modul, fullt klikkbar-cockpit, en “Professional Flight Model”, interaktive treningsoppdrag og en god og tjukk manual.

DCS: F-5 Tiger II er, som vanlig, tilgjengelig i Eagle Dynamics sin E-shop, og koster den nette sum av 59,99USD.