Heatblur Simulations lanserer DCS: F-14 A/B Tomcat

For Top Gun-generasjonen, som vokste opp på 80-tallet så er F-14 Tomcat selve kvintessensen av et jagerfly. Virkeligheten var nok ikke like glamorøs som Hollywoods fremstilling av livet som jagerflyger i den amerikanske Marinen, men det hindret ikke Tomcaten i å finne sin plass i mangt et gutte- (og pike-) hjerte. I 2006 var det dog slutt, Tomcaten var dyr i drift og krevde mye vedlikehold for hver i lufta, de høye herrer bestemte da at Tomcaten skulle erstattes av Boeings nye F/A-18E/F Super Hornet.

Det betyr, ironisk nok, at de eneste som flyr F-14 i dag er en av Amerikanernes argeste fiender, Iran. Noe som har satt en stopper for mang en guttedrøm om å en dag få fly en Tomcat – helt til nå…

Svenskene i Heatblur Simulations lover nemlig at deres F-14A/B Tomcat-modul til DCS: World er den mest realistiske representasjonen av en Tomcat som noensinne er laget.

Som navnet tilsier får vi ikke bare èn Tomcat fra Heatblur – på lanseringsdagen får vi tilgang til B-modellen, også kjent som “Bombcat”, men senere vil vi også få tilgang til en A-modell. Heatblur sier også at de ser på mulighetene for å lage en Iransk-modell.

Tomcaten ble designet rundt AIM-54 Phoenix-missilet, for å være en “fleet defender”, noe som førte til at den fikk et mannskap på to. En pilot i forsetet og en RIO (Radar Intercept Officer) i baksetet. Heatblurs Tomcat vil allerede ved lansering ha støtte for multicrew i multiplayer, men hvis man ikke har en kamerat som har lyst til å spille som “the guy in the back” så har Heatblur alget en egen AI RIO som de kaller “Jester”. Spillere kan kontrollere hva “Jester” skal gjøre via et enkelt kontrollhjul, men han vil også hjelpe til med å følge med på ting som foregår både i cockpiten og utenfor flyet.

Heatblur Simulations F-14A/B Tomcat-modul kan kjøpes fra Eagle Dynamics E-shop, eller fra Heatblurs egen hjemmeside for $79,99USD.