X-plane 11.30 beta 2 tilgjengelig!

Respons kurver på styrekontrollene i X-plane 11.30

Laminar Research som er utvikleren bak X-plane henger ikke på latsiden. For noen få dager siden ble beta 1 lansert. Allerede nå kan du laste ned beta 2. For å oppsummere så er X-plane 11.30 en massiv oppdatering som tilbringer en masse nyheter og nye funksjoner. Her kan vi nevne blant annet helt nytt partikkelsystem med egen editor som lar deg lage effekter med live forhåndsvisning. Det er også tonnevis med oppdateringer på fysikken og flygedynamikken i X-plane. Blant annet er ground effekt forbedret og 11.30 kommer også med store endringer på autopilot, ulike systemer og hvordan disse simuleres samt nye og forbedret motordynamikk. Nå simuleres ulike typer jet motorer, heriblant singel og multi-spool jet og free-spool jet. I tillegg til ulike typer turboprop motorer og helt ny og forbedret simulering av PT6 motoren.

Det er nå også mulighet for å justere på responskurver og mye mer når det kommer til joysticken. Dette er spesielt hendig når du flyr turboprop for å enkelt kunne gå inn og ut av beta range uten å måtte trykke på en knapp slik som før. Forbedret autogen system og ATC er også med. I tillegg er luftrom og navdata fra Navigraph oppdatert med august oppdateringen, og det er slettes ikke verst med tanke på andre aktører som opererer med over 10 år gamle data. X-plane begynner med andre ord å bli en virkelig seriøs utfordrer i simulator markedet, og man går en lys fremtid i møte i simulator verdenen.