Norway Live!

Lørdag 28. April gikk VATSIM eventet Norway Live av stabelen. Da samlet rundt 25 entusiaster i alle aldre seg på Gardermoen for å holde luftrommet i Norge åpent i 24 timer. Her var det personer fra Tromsø i nord til Arendal i sør. Til og med et par svensker tok seg en tur over landegrensen.

Dyp konsentrasjon og mye trafikk!

Det ble et vellykket event med mye trafikk over hele Norge. Mest trykk ble det naturligvis på Gardermoen, men det ble også en god del trafikk spredd utover på de regionale flyplassene. Så de som tok seg en flytur gjennom vårt langstrakte land, fikk ATC dekning hvor nå enn de måtte fly i løpet av de 24 timene eventet foregikk

Norge og Sverige samlet til felles innsats.

“Det var et godt gjennomført arrangement og det var moro at det ikke kun var Gardermoen som det dreide seg om, selv om mesteparten av trafikken var der. Det har vært trafikk innom flere av de regionale flyplassene i løpet av eventet, og det er jo bare gøy med litt variasjon. Det var en liten periode der vi fikk problemer med nettet så all ATC forsvant jo. Da koblet jeg meg opp via 4G og logget på ENOR_CTR som dekker hele Norge. Her skal ikke pilotene lide.”

Forteller Per-Kristian Jensen, som var en an de 26 rutinerte ATC-entusiaster som dro dette eventet i land. Daniel Klepp, med lang erfaring som Vatsim Controller, sier videre at;

“Det var var veldig hyggelig å få treffe alle man vanligvis bare prater med på nettet. Det var en spesiell og kul opplevelse å bemanne mange ATC-posisjoner og samarbeide om trafikken når man sitter i samme rom. Og dette treffet var nok helt sikkert med på å styrke samholdet og miljøet blant oss som holder på med dette i Norge.

 

 

Approach gir handover to ENGM_TWR!

Koordineringen gikk veldig fint når personen som kontrollerte nabo sektoren kun satt noen meter bortenfor. For eksempel runway change på Gardermoen gikk knirkefritt da man kunne koordinere dette muntlig fremfor over tekst eller andre verktøy som til vanlig blir brukt

 

 

 

 

 

 

NAX7002 cld to land 19L!

Fra arrangørenes øyne ble det et vellykket event som ga mersmak. Så det er nok ikke helt umulig at vi får se et nytt arrangement som dette igjen.

“I løpet av de nærmeste dagene vil vi evaluere eventet for å se på hva vi kan gjøre annerledes til neste gang og hva vi kan ta med videre. Dette var utrolig gøy og det var fint å endelig kunne møte mange av de man sitter og snakker med over nettet. Så vi ønsker å kunne gjenta dette igjen. Jeg vet at det er mange entusiaster som ikke nødvendigvis har noen tilknytning til VATSIM, så vi vil se på mulighetene til å arrangere noe som er for alle.” Sier Håvard Halvorsen, på vegne av av arrangørene.

 

Vi i Flightsim.no vil bare få gratulere med et flott og vel gjennomført arrangement. Og vi har også fått signaler på at dette ble meget populært for pilotene både i Norge og i utlandet.Takk til dere og det er bare å starte planlegging av nytt event.

Stockholm East Approach!

Vi vil også takke Mats Edvin Aarø for foto og Håvard Halvorsen for tilrettelegging av artiklen.

Alle foto: Mats Edvin Aarø

 

 

 

 

 

 

 

God stemning blant kollegaer!

 

 

 

 

 

 

 

Tilleggsinfo:

For mere info om dette miljøet kan dere sjekke ut disse sidene;

VATSIM

Vatsim Scandinavia

VATSIM Scandinavia provide a Discord server for its members

ATC Training

Mailadresse til training

training-director(at)vatsim-scandinavia.org