Taxi2Gate – LFPG Lansert og testet

Taxi2Gate har levert ett av mine favorittsceneries de siste årene, nemmelig EDDM – Munchen, og er med stor interesse vi har fulgt utviklingen av LFPG – Paris Charles De Gaulle. Flyplassen er STOR og strekker seg over et stort område, hele 32 kvadratkilometer i virkeligheten, og mesteparten er godt gjengitt i denne pakken.
Paris Charles De Gaulle er Europas nest største flyplass etter Heathrow både i flybevegelser og antall passasjerer. Byggingen av flyplassen ble startet i 1966, under det som dengang het Aéroport de Paris Nord. Da den åpnet i 1974 med 1 terminal, hadde den imidlertid skiftet navn til Charles De Gaulle. Flyplassen er utvidet i flere omganger, og har i dag 3 terminaler med til sammen hele 229 gates.

Paris ligger i fin avstand til både Amsterdam, London, Frankfurt og Geneve, som alle har flotte addons og generelt sett har god dekning med ATC på VATSIM. Som ved andre store lanseringer, ser vi nok god økning i trafikken til og fra Paris i tiden som kommer.

Pakken er på litt over 1 Gb, så det er mye data som skal på plass for å være et flyplassaddon. Nedlasting og installasjon går smertefritt, og igjen er addon handlet hos SimMarket.
Høydedata kan komme i konflikt med ORBX pakker for EU, så sjekk ORBX config Tool dersom du opplever feil på høyder eller “svevende” skilt. Det rtapporteres også at å sette mesh innstillinger til 2m eller mindre vil rette problemet.
Paris by har en del detaljerte bygg med i P3D og med nattbelysning fra Taburet var det et storslagent syn å ta innflygingen fra øst over Paris. Svingte innover mot final like nord for Eiffeltårnet, og fikk tatt addonnet i øyesyn for første gang, og det var virkelig svært. Framerate sank også betydelig, og du skal nok ha litt nymotens hardware under panseret for å dra denne flyplassen med høy kvalitet og FPS. Min FPS ble faretruende lav etter landing, så jeg må se etter noen metoder for å spare noen frames.
Flighten gikk som vanlig på VATSIM (fra EDDM i dag) og det var beskjedent med trafikk og fravær av ATC i området denne søndagskvelden. Telte 4 fly på bakken etter jeg landet, så det skal ikke være årsaken til faretruende FPS.
Jeg taxet et par kilometer før jeg parkerte for kvelden og savet flighten. I morgen skal jeg ta en nærmere titt på flyplassen i dagslys, og tune litt på innstillinger vedr. trafikk etc. i håp om å tjene noen frames.

UPDATE: Dagen etter prøvde jeg en tur fra LFPG i dagslys, og ytelsen lå på det samme nivået som EKCH og EDDM enda denne pakken er betydelig større og virker langt mer detaljert. Jeg mistenker at PCen ikke var helt på topp den dagen jeg testet denne pakken først.

 

Bilder er lånt fra Taxi2Gate/SimMarket

Link til addon og flere bilder: SimMarket