Hva som kommer på sidene

Vi har et grunnleggende ønske om å legge til rette for kunnskapsdeling, og håper vi i tiden fremover får etablert en serie med “…for dummies”-reportasjer.
Det er enkeltpersoner i miljøet som er ekstremt dyktig med den delen av hobbyen som har fanget deres interesse mest. Om dette er repainting, bygging av PC’er, programmering i SIOC eller annen kunnskap, ønsker vi at dette deles på en måte som kan føre til at andre får en lavere terskel for å tilegne seg denne kunnskapen.

Miljøet trenger flere bein å stå på, og dersom vi kan bidra til at en ny “Henrik Nielsen” eller “Lennart Arvidsson”  kan gjøre sine første modelleringer etter å ha fulgt et tilrettelagt opplegg her på nettstedet, så har vi lykkes med satsingen.

Ideen er fortsatt i støpeskjeen, men har fått noen indikasjoner på at intensjonen iallefall er god fra noen av de som er naturlige bidragsytere.
Vi vil ikke lansere et opplegg med reportasjer fulle av linker til ekstern info, men ha en klar mal for presentasjonen som faktisk kan få en helt ukyndig til å f.eks. lage og plassere sitt eget hus i simmen, og skjønne hva hen har gjort på veien dit, og hvordan den neste kreasjonen kan bli enda bedre.

Entusiasten skal presentere kjente og mindre kjente personer i miljøet. Fellesnevneren er at personene er entusiastiske flysimmere. Vi vet at det sitter mange entusiaster der ute som ikke nødvendigvis er de mest aktive på forumer, og vi håper å kunne komme med en og annen overraskelse etter hvert.

Undertegnede titter jevnt og trutt innom facebooksider fra addon-leverandører og andre sider som fenger min interesse, og vi tenker å presentere et utvalg av hva vi finner interessant i feeder på en egen side, og kalte denne “SimNews”.
Vi er ikke helt fornøyd med presentasjonen av dette enda, men har en ny sidemal tilrettelagt for formålet på To-Do listen og bør være på plass i løpet av et par uker. Har du en feed som du syns vi bør vite om? Send oss en beskjed, så kanskje det blir du som får månedens gjestefeed neste gang.

VATSIM er viktig for mange av oss, og vi ønsker å ha en side på nettstedet hvor du enkelt kan sjekke trafikken lokalt og internasjonalt på et kart, og i tillegg få en feed som viser online ATC og piloter som er relatert til skandinavia. Vi ser at andre nettsteder har klart å lage script som viser trafikken listet opp på en super måte, ikke mist på www.vatsim-scandinavia.org. Vi skal nok få det til vi og, men dersom du har skills, så hjelp oss gjerne på vei.

Forumet fikk en litt trang og lang fødsel etter vi flyttet server, men det fremstår som mer oversiktlig nå etter den siste tids reorganisering, selv om større endringer alltid kan føles unødvendige når vi er så godt vant. I tillegg til at den gamle strukturen var rotete, ønsket vi å lage samsvar med downloadskategorier i filbiblioteket, og kunne linke til support tråder på forumet rett fra downloads som hadde overensstemmende titler. Vi får se om vi klarer det i praksis og om det blir så praktisk som vi ønsker.

Filbibliotek har stått på manges ønskeliste i lang tid, og vi har prøvd 10-15 forskjellige løsninger de siste ukene uten at vi er helt i havn på det grafiske. Brukergrensesnittet er imidlertid enkelt og ryddig, så vi har gjort valget vi skal jobbe videre med.
Også her er det noen elementer som må redigeres, men dette er kjøpte løsninger som ikke lar seg endre på 1-2-3. Spesielt ikke når eierne er mest interessert i flysim, ikke wordpress og php-koding. Vi er helt avhengige av hjelp for å få dette nettstedet til å oppføre seg slik vi vil, og vi har vært veldig heldig å få uvurderlig starthjelp av Jan Reidar som har drevet med webutvikling en halv mannsalder.
Det har vært nødvendig med tett samarbeid for å bli enig om saker og ting, men arbeid og familie gjør at det ikke er lett å sette av tilstrekkelig tid til å få gjort alt arbeidet det tross alt er å sette opp et nettsted, men resultatet så langt er svært nært opp til vår plan.

Utviklingen fortsetter, men nå var det på tide å lansere.