Entusiasten – Augustin Winther

Denne gangen presenterer vi Entusiasten Augustin Winther.

Vi kjenner Augustin som en kreativ bidragsyter til et flott Norge i simulatorene, og skaperen av flere flotte flyplasser.
Augustin er 17 år og bor fremdeles hjemme hos sin kjære mor på Sandane og går for tiden på skole. Fyren er full av humor, noe som kommer godt frem i videobloggen bildet over er hentet fra.

Hvor lenge har du drevet med Flightsim og hvor kom interessen fra?
Har drevet på med flightsimming av og på siden jeg var 10år. Interessen kommer ifra min første flytur i 2010 fra Oslo til Zurich. Ble helt overveldet da jeg kunne kjenne motoren på Swiss Air sin A321 starte opp og rulle nedover taksebanen.

Har interessen for Fs holdt seg oppe gjennom hele perioden?
Interessen har holdt seg ganske ustabil fra 2010 til 2015, grunnet skole og andre hobbyer har det vert lite tid til flightsimming, men i sommeren 2015 ble jeg fascinert over scenery designing og gnisten kom fort tilbake.

Hvor mye tid bruker du på hobbyen i dag?
I det siste har det dessverre vert lite tid til flighsimming grunnet skole. Går 40 timer på skolen hver uke og pendler fra Sandane til Eid, noe som tar 2 timer fram og tilbake. Så fritiden går mye i å slappe av :=)

Har du andre interesser du også bruker mye tid på?
Er vedig engasjert i skolen. Jeg går 1. år VGS Elektro på Eid VGS, der har vi noe som heter “programfag”. Dette går ut på å lage alt mulig så lenge det er innenom faget elektro. Dermed går mye av fritiden til designing av kretskort og mekking av dataer. Ellers er matte og data sikkerhet noe jeg også holder mye på med ellers når jeg har tid.

Favorittfly? Andre typer fly du liker? Favorittområder å fly i? Type flyging?
Mitt favoritt fly er desidert Twin-Otter. Ble så å si “forelska” i det når jeg såg de gamle filmene av Widerøe. Ellers kommer Dash 8-100 på en god andreplass. Favorittområdet å fly i er nok mitt eget fylke sogn og fjordane. Flyr som regel commercial ruter så realistisk som mulig.

Hva er dine mest uunnværlige addons?
FTX Norway og AoN. Klarer meg ikke uten.

Hva gjør disse addons så bra?
De gir norge den praktfulle realismen den fortjener. Jeg flyr kun i Norge så er utrolig takknemlig for alle de flotte Addonsa vi har til detta berget xD

Benytter du AI – pakker, hvilken og hvorfor…
Benytter ikke AI akkurat nå. Føler på en måte at det er i veien for meg

Flyr du offline – online – multiplayer?
Flyr for det meste offline. En sjelden gang tar jeg en tur innom DAFSIM sammen med en kompis eller to.

Kan du fortelle litt rundt din interesse for scenery design?
Begynte med å designe scenery i sommern 2015, la ut mitt første en måned etterpå. Nokså dårlig kvalitet vel og merke. Målet mitt var å gi Sogn Og Fjordane ett ansiktsløft i simmen. Det som fikk meg til å begynne med dette var vell rett og slett nyskjerighet. Er veldig interisert i design på data, å ville se hvordan folk klarte å lage så fine sceneries. All kunnskapen kommer fra YouTube videoer og forskjellige forum rundt om i fs communitiet.
Mine must have programs for scenery designing er: Photoshop CS2, ADE Airport Design Editor, Sbuilder X, Google Sketchup og Modelconverter X

Har du et godt tips til en nybegynner i simulatorhobbyen?
Mine tips er vel rett å slett å henvise til Flightsim.no og flere nettressurser. Man lærer utrolig masse av å lese på forskjellig forumer, og ikke minst av å snakke med de som har erfaring.

Kan Flightsim.no bidra bedre med å legge til rette for en læringsarena for å øke interessen og dele kunnskapen du sitter med? Noen tips?
Ikke noe jeg kommer på dessverre 😛

Hvis du fikk gjøre endringer på Flightsim.no, hva skulle det vært?
Ville nok gitt Filarkivet nok ett ansiktsløft. Vi har så mange flotte addons her i landet, og de fortjener den beste utstillingen som er mulig 🙂

 

Flightsim.no takker for svarene fra Augustin og legger spesielt merke til tilbakemeldingen på siste spørsmål. Vi ønsker også å stille utstillingsvindu til rådighet, men må skynde oss langsomt etter forrige satsing.